BCM heeft met vier jeugdteams meegedaan aan de Voorjaarscompetities Regio Zuidwest 2012 - 2013.
Allevier hebben ze mooie wedstrijden gespeeld, enorme inzet getoond en veel plezier gehad.
Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in drie kampioenschappen en een vierde plek met een bronzen randje!
Lees hieronder de verslagen van de teambegeleiders.

Jeugdcompetitie U15 - Jeugd U15 afd 5:
spelers: Isabeau, Naomie, Richard en Micha (registratie BC J1 (114))
begeleiders: Robin en Ben
Het speelschema en de stand in de competitie vind je hier.

KAMPIOEN!!! door Robin

Jeugdteam Team 1 2013 van BC Merenwiek, bestond uit Team Captain Isabeau, Reserve Team Captain Naomi, Richard en nieuwkomer Micha.
In onze poule zaten tegenstanders uit: Zoetermeer (Conquesto), Leidschendam (Orbiton) Nieuwerkerk a/d IJssel (BC Nieuwerkerk), Alphen a/d Rijn (BC Flair) en Hillegom (BC Hillegom).
We speelden tien wedstrijden. Acht gewonnen en twee gelijk. Er zijn in totaal 64 punten vergaard.

Nadat we vorig seizoen een andere weg waren ingeslagen. En wat een verrassende tweede plaats opleverde. Toen kwamen wij tot de conclusie. Dat er nog veel meer uit dit team te halen was. Kortom het ijzer smeden als het heet is. En besloten we nu dus brutaal voor het kampioenschap te gaan. Ennn... dat lukte!
BC Merenwiek Jeugd Team 1 is KAMPIOEN!!!

Tijdens de eerste uitwedstrijd krappe winst tegen Conquesto (achteraf onze grootste concurrent). Kroop het team daar nog door het oog van de naald. Maar maakte het team dat helemaal goed. Tegen BC Nieuwerkerk (thuis) en BC Flair (uit) met hoge scores.
Orbiton (thuis) was een tegenstander van wat meer niveau. Maar die doorstond het team goed. Al was het wel een team om rekening mee te houden. Met de uitwedstrijd nog voor de boeg.
BC Hillegom (uit) werd 8-0. En gingen zij met veel goede moed de strijd aan met opnieuw Conquesto. Maar nu thuis. Een bloedstollende wedstrijd die in een gelijk spel eindigde.
BC Nieuwerkerk (uit) was weer winst. En konden ze tegen BC Flair (thuis). De tweede 8-0 neerzetten.
Orbiton (uit) was van een andere orde. Wat ik al in de thuis wedstrijd had gezien. En dat dit zeker geen slechte tegenstander was. Al waren ze gelukkig lang niet zo goed als Conquesto. Maar goed BC Merenwiek sleepte daar met samen geknepen billen een gelijk spel uit het vuur.
En zo hadden zij in de laatste wedstrijd genoeg aan een 6-2 winst. In de thuis wedstrijd tegen BC Hillegom, om kampioen te worden. Naomi pakte in haar wedstrijd het kampioenpunt. En het dak ging er af. Bij de spelers, begeleiders en publiek. Uiteindelijk werd het de derde 8-0 van het seizoen.

Isabeau pakte dit seizoen de dubbel. Niet alleen kampioen met haar team. Maar ook eerste in het klassement voor spelers. En daarachter werden Naomi, Richard en Micha. Tweede, derde en vierde in het klassement. Een geweldige prestatie van dit team. En wat het succes helemaal compleet maakte dit seizoen.

De volgende personen die ik nog wil bedanken voor het mooie en goede seizoen 2012 - 2013 zijn:
Jeugd Team 1: Isabeau, Naomi, Richard en Micha
Invaller: Marvin
De Trainers: Gerard en Sven
Jeugd Bestuurslid: Roelant
Oud Jeugd Bestuurslid: John
Mijn Assistent Begeleider: Ben
En het Publiek

Jeugdcompetitie U15 - Jeugd U15 afd 6:
spelers: Eva, Juliette, Bart en Mees (registratie BC J2 (115))
begeleiders: Tycho en Kees
Het speelschema en de stand in de competitie vind je hier.

Jeugdcompetitie U13 - Jeugd U13 afd 5:
spelers: Sanne, Linde, Marvin en Miguel (registratie BC J3 (113))
begeleiders: Sven en Roelant
Het speelschema en de stand in de competitie vind je hier.

KAMPIOEN 2013 door Sven

Het seizoen van 2013 gespeeld in de leeftijdscategorie onder de 13 jaar kent maar 1 winnaar: team 3 van BC Merenwiek. Terwijl er nog 2 wedstrijden gespeeld moesten worden, was het kampioenschap al op zak! En uiteindelijk is het seizoen afgesloten met een comfortabele 14 punten voorsprong. Duidelijk was dat deze 4 toppers te sterk voor al hun tegenstanders waren. Mijn dank daarvoor gaan aan Linde, Sanne, Miguel en Marvin. Niet alleen voor de individuele prestaties, maar vooral ook voor de samenwerking als team wat resulteerde in dit kampioenschap.
Voor mij was het heel makkelijk om aan de kant te staan en te zeggen wat jullie moesten doen. Maar jullie moesten het dan ook op de baan laten zien. Iets wat jullie dan ook op overtuigende manier gedaan hebben. Mijn dank gaat ook naar de ”rijdende” vaders Jan en Roelant die mij bij alle wedstrijden vergezeld hebben, ook al was het soms heel vroeg in de ochtend...

Mijn felicitaties gaan ook naar team 1 en het opstapteam die beide ook kampioen geworden zijn dit jaar. Dit mooie resultaat hebben we te danken aan Gerard de Wolf die de afgelopen jaren hard gewerkt heeft met de jeugd, maar nu helaas afscheid heeft moeten nemen van de vereniging. We zullen hem zeker gaan missen.

Opstapcompetitie groep 3 - Opstap groep 3 afd 7:
spelers: Melanie, Joey, Salomé, Norawit, Joeyin, Laurens, (registratie BC O1 (679))
begeleiders: Harold en Wingki
Het speelschema en de stand in de competitie vind je hier.

KLAAR VOOR DE NEXT LEVEL door Harold

Het enige opstapteam van BC Merenwiek in het voorjaar van 2013 was op één wisseling na – Salomé voor Luke - het opstap 2 team van een jaar eerder. Een gezellig club jongens en meiden die een aardig shuttletje kunnen slaan. Na de ervaringen van vorig jaar (ongeslagen tweede op slechts één luttel puntje van de uiteindelijke kampioen) was er naast gezellig en goed samen spelen ook een duidelijk sportief doel voor de competitie: de wens om kampioen te worden en het geloof dat het kon.
De voorbereidingen verliepen moeizaam door het gedwongen uitwijken naar een andere sporthal en later enige onrust over de aanstaande vervanging van jeugdtrainer Gerard. Maar alle spelers bleven in de kampioensdroom geloven en toen het moment daar was ging iedereen ervoor. De namen van de concurrerende teams en veel tegenspelers kwamen begeleidster Wingki zeer bekend voor; zij maakte ook dit seizoen weer de fantastische ingevulde wedstrijdformulieren, en met deze superieure intelligence staat een team al een klein beetje op voorsprong in het bedenken van opstellingen en speelplannen.
Door een gebrek aan opstapteams in de competitie werd een anderhalve competitie gespeeld: drie keer tegen iedere club spelen. Tja, en toen bleek het opstapteam met kop en schouder boven de rest van de competitie uit te steken. Een rood-zwarte tornado trok verwoestend door alle zalen met uitslagen van 7-1, 6-2 en zelfs een 8-0, waarbij af en toe zelfs de tegenstanders aangemoedigd dienden te worden om het nog enigszins leuk te houden (en het bleef voor iedereen leuk tot het einde). Er waren kritieke partijen die met geluk gewonnen werden, maar een team van zes goede spelers kan moeilijk verliezen van een team met slechts twee of drie goede spelers. Dan verloor het team eens een keer een enkelpartij om deze in de mix en dubbel terug te pakken. Vaste koppels om nog beter te spelen zijn maar niet ingevoerd. In plaats daarvan speelde iedereen zoveel mogelijk met iedereen. Het eindresultaat kampioen met 58 punten en 19 punten voorsprong op nummer twee, de kampioen van vorig jaar. Een fantastisch eindresultaat.
Alle teamleden hebben in het afgelopen jaar een reuzensprong vooruit gemaakt. Allemaal in de top acht van de spelersstatistieken van deze competitie inclusief de gehele top vier. Maar ook in de manier van de wedstrijden spelen, concentreren, spelregels kennen, juiste even/oneven kant serveren goed doen, aan de kant meetellen en zeer belangrijk spelinzicht! Begeleider Harold had op het speltechnische vlak weinig meer te begeleiden en trad ook bij uitwedstrijden vaak als scheids op.

“Gerard Bedankt, Gerard Bedankt, Gerard, Gerard, Gerard Bedankt.”

Tot slot, dit team verdient het allergrootste compliment dat een team kan krijgen. De spelers onderling zorgden voor een teamsfeer, ondersteunden elkaar, gaven elkaar tips hoe een wedstrijd van teamgenoten beter te laten verlopen of zelfs de verhoudingen te laten kantelen. Tussen de wedstrijden door werd gezellig op beschikbare vrije veldjes gespeeld, molenwieken en het knietjesspel. De tegenpartij werd hierin vaak betrokken. De ouders van de andere clubs stonden er versteld van. Begeleider Harold was slechts de chauffeur en heel af en toe de soufleur, maar het kwam toch helemaal uit het team zelf en de genoten training. Veel succes aan Dick, de nieuwe jeugdtrainer, die dit jonge team mag klaar stomen voor the next level. Jullie game is nog lang niet over, dat is wel zeker.