BCM heeft met drie jeugdteams meegedaan aan de Voorjaarscompetities Regio Zuidwest 2011 - 2012.
Er zijn geweldige prestaties geleverd: 1x Kampioen en 2x 2e! Hieronder staan de verslagen van de teamleiders.

Jeugdteam: Isabeau, Naomie, Richard en Mees (registratie BC J1 (118))
Het speelschema en de stand in de competitie vind je hier.

Opstapteam 1: Linde, Eva ,Juliette, Marvin en Miguel. (Mischa invaller) (registratie BC O1 (401))
Het speelschema en de stand in de competitie vind je hier.

Opstapteam 2: Luke, Norawit, Laurens, Joey, Joeyin en Melanie (registratie BC O2 (481))
Het speelschema en de stand in de competitie vind je hier.

Jeugdteam (Regio Jeugd U13 – G Afd 9) door Robin Peter

Het Jeugd Team 2012 van BC Merenwiek bestond uit Team Captain Isabeau, Reserve Team Captain Naomi, en de nieuwkomers Richard en Mees.
In onze poule zaten tegenstanders uit: Voorburg, Zoetermeer, Lisse, Nieuwerkerk a/d IJssel en Alphen a/d Rijn.
Onze poule bestond uit zes teams, tien wedstrijden dus in het totaal, waarvan er acht gewonnen werden, één gelijk en één verloren ging, en we in het totaal 63 punten vergaarde.
Uiteindelijk net niet genoeg voor het kampioenschap, terwijl je normaal gesproken ruim voldoende punten had gehad, als je keek naar de vorige seizoenen om kampioen te worden.
Maar goed: een hele mooie tweede plaats dus in de competitie, wat een hele goede prestatie is, ook al omdat de helft van het team nieuw was.

Onder begeleiding van de Trainers Gerard, Sven en nieuw Jeugd Bestuurslid Roelant zijn we een nieuwe weg ingeslagen met de jeugd (want ja mee doen is wel leuk en gezellig, maar een beetje winnaarsmentaliteit kweken, kan ook zeker geen kwaad). Daarom zijn we ook met de jeugd wat fanatieker, scherper en langer gaan trainen.
Met als afloop Opstap Team 1 kampioen en een tweede plaats in de competitie voor het Jeugdteam (3 punten minder dan de kampioen) en Opstap Team 2 (1 punt minder dan de kampioen)!

En heeft die nieuwe weg dus meteen zijn vruchten afgeworpen...
Hebben we de kinderen laten zien dat er weer toekomst zit bij de jeugd van BC Merenwiek...
En ook door deze resultaten een goede reclame gemaakt voor de vereniging.

De personen die ik nog wil bedanken voor het mooie en goede seizoen 2011-2012 zijn:
Jeugd Team 1: Isabeau, Naomi, Richard en Mees
De Invallers: Eva, Sanne en Marvin
De Trainers: Gerard en Sven
Jeugd Bestuurslid: Roelant
Mijn assistent begeleider: Ben
Het Publiek
En nogmaals Roelant: voor de gele consumptie munt (zie blog)

Opstapteam 1 (Regio ZuidWest Opstap groep 2 afd. 1) door Sven Nogaitzig

3 maal is scheepsrecht !

Na een spannend competitiejaar is het nu officieel. Het eerste opstap-team van BCM is kampioen van het seizoen 2012. Met een verpletterend resultaat van 9x winst en 1x verlies waren Linde en Eva Schoenmaker, Juliette Walters, Miguel van Zevenbergen en Marvin Nogaitzig overtuigend de sterksten in hun groep. Ze hebben er geen twijfel aan overgelaten wie de beste was. Gezien de resultaten in 2011: 2e plek (Juliette, Eva, Bente, Marvin, Miguel) en in 2010: 3e plek (Juliette, Eva, Bente, Marvin) is dit een mooie afsluiting voor de jaren in de opstap.

Ik hoop dat dit resultaat de juiste motivatie is om ook volgend jaar weer met enthousiasme aan de slag te gaan. En onder leiding van Gerard jullie te kunnen voorbereiden op een nieuw seizoen in de jeugdcompetitie.

Hierbij wil ik mij persoonlijk bedanken bij ieder teamlid voor de inzet en sportieve prestaties. En ook wil ik Tycho en Roelant bedanken voor hun steun en gewildheid de wedstrijden samen met mij te begeleiden.

Opstapteam 2 (Regio ZuidWest Opstap groep 4 afd. 3) door Harold Houba

Ook het jongste jeugdteam van BCM heeft een fantastisch mooie voorjaarscompetitie achter de rug. Opstapteam 2 was het allerjongste team uit de competitie en moest het opnemen tegen teams met spelers die vaak twee tot drie jaar ouder waren en een tot twee koppen boven hen uitstaken. Een zeer ongelijke strijd, maar het leek wel een Disney film. Opstapteam 2 bleek uit ware reuzendoders te bestaan die de tegenstanders te lijf gingen en in veel spannende “22–20”-igers menig partijtje in hun voordeel beslechten.

Halverwege de competitie stond ons opstapteam fier boven aan met vier gewonnen wedstrijden. Ook in de tweede helft werd de goede lijn voortgezet, de moeilijke wedstrijden tegen de naaste concurrenten Veglo en Vijfsluizen (die stuivertje wisselden om de tweede en derde plaats) bleven of onbeslist of werden gewonnen. Van de twee overige wedstrijden eindigde er één in een overwinning en de andere in een gelijkspel (misschien te wijten aan deze coach, die toestond dat een oudere speelster bij de tegenpartij inviel en voor drie verliespunten zorgde?).
Ongeslagen met zes wedstrijden gewonnen en twee gelijk gespeeld, dan ben je kampioen, net als in Disney, toch? Dus nie… In tegenstelling tot de voetbalcompetitie tellen in badminton het aantal gewonnen partijtjes per wedstrijd en een 5 – 3 overwinning levert dus minder op dan een 8 – 0 overwinning. Op dat gebiedt deed Veglo het met twee(!) verlieswedstrijden het net iets beter, want zij wonnen uiteindelijk 46 van de 64 potjes en Opstapteam 2 “slechts” 45 uit 64. Dat is wel heel erg zuur: Ongeslagen maar net geen kampioen!
Maar Opstapteam 2 is toch een echt Disney team, de onderlinge vriendschap is zeer hecht, het enthousiasme in het badmintonspel is sterk gegroeid en er wordt nu ook vaak op de dinsdagavond gespeeld. En volgende jaar is er weer een nieuwe competitieronde met nieuwe kansen. Dan gaat dit team net als in de Disney films er weer helemaal voor. En wie weet, dan gaat het misschien wel lukken!?