BC Merenwiek, een club voor iedereen
BC Merenwiek is al sinds 1976 de badmintonvereniging in sporthal Broekplein te Leiden. De club heeft circa 100 leden die wonen in de Merenwijk en de nabije omgeving. Naast de vele recreatieve spelers, kent de club ook enkele jeugdteams en seniorenteams die meespelen in de districtscompetitie van de Nederlandse Badminton Bond. BCM is aangesloten bij de Nederlandse Badminton Bond (NBB).

Het spel
Badminton is een sport waarbij vrijwel alle spiergroepen van het lichaam continu actief zijn. Het is een snelle sport, waarbij met name de beenspieren en de spieren van de 'slagarm' zwaar belast worden. Badminton kent vijf onderdelen: het heren- en damesenkelspel, het heren- en damesdubbelspel en het gemengd dubbelspel. Dit houdt in dat het spel met twee of met vier personen gespeeld kan worden.

Badminton voor de jeugd
De Merenwijk is een kinderrijke wijk waar veel jonge gezinnen wonen. Traditiegetrouw kent BC Merenwiek dan ook een actieve jeugdafdeling met een goede trainingsbegeleiding op verschillende niveaus. Nog steeds vinden wij het erg belangrijk dat de kinderen in de Merenwijk een leuke badminton-vereniging in de eigen buurt hebben. De komende jaren gaan wij daarom opnieuw extra aandacht richten op het sporten voor en door de jeugd. Badminton is namelijk een sport die bij uitstek geschikt is voor het opbouwen van een goede algehele conditie. Bij de training wordt aandacht besteed aan alle onderdelen van het bewegingsapparaat, en tijdens het spelen worden vrijwel alle spiergroepen belast. Goed voor de gezondheid van de kinderen dus, maar badminton is vooral erg leuk en ontspannend doordat ze met hun buurt- en schoolgenootjes samen (leren) spelen. Natuurlijk ontbreekt het competitieve element niet, maar in de onderlinge 'duels' staan vooral samenspel en sportiviteit centraal.

“Sport makes friends all over the World”. Wij doen dat hier in de Merenwijk